Cleveringalezingen wereldwijd: Bent u er ook bij?

Van Amersfoort tot Tokyo. U kunt zich weer opgeven voor de Cleveringabijeenkomsten die op en rond 26 november op meer dan 45 plaatsen wereldwijd plaatsvinden. De bijeenkomsten worden georganiseerd om de protestrede van professor Cleveringa te herdenken en om de band met alumni en andere belangstellenden warm te houden.

'Waarom is cola duurder dan melk?'

Op en rond 26 november worden op meer dan 45 plaatsen wereldwijd Cleveringabijeenkomsten gehouden, met lezingen van Leidse wetenschappers.

In Amersfoort spreekt bijvoorbeeld prof.dr. Bas Haring over `Waarom is cola duurder dan melk? –van een lijst met naïeve vragen naar een boek over economie’ en in Twente praat prof.mr.drs. Mariëlle Bruning over ‘Kinderen beschermen: met eigen kracht of door snel ingrijpen?’.

U bent van harte welkom!


Lezingen in het buitenland

Ook in het buitenland organiseren betrokken alumni samen met het Leids Universiteits Fonds (LUF) bijeenkomsten voor Leidse alumni in hun regio.

Bijvoorbeeld in Kopenhagen, waar prof.dr. Rudi Westendorp een lezing geeft over ‘De Nieuwe Levensloop’ en in Luxemburg, waar prof.dr. Eveline Crone haar onderzoek naar ‘Hersenontwikkeling in de adolescentie’ deelt.


Overzicht Cleveringalezingen & inschrijving

Op de Cleveringa-pagina vindt u het overzicht van alle bijeenkomsten wereldwijd, en hoe u zich kan opgeven.

Nog vragen?

Ook u bent van harte welkom bij de Cleveringalezingen in 2015. Wij hopen u bij een van deze bijeenkomsten te mogen begroeten!

Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met het LUF op. Dat kan via info@LUF.leidenuniv.nl of via 071-5130503.


Het Leids Universiteits Fonds (LUF) organiseert sinds 1946 in samenwerking met regionale comités jaarlijksCleveringabijeenkomsten omde beroemde protestrede van professor Rudolph Cleveringa op 26 november 1940 tegen het ontslag van joodse collega's te gedenken.
Dossier Cleveringa

Laatst Gewijzigd: 19-11-2015